Bước đầu khảo sát tác dụng kháng khuẩn và chống viêm trên mô hình động vật chứa chiết phẩm FLAVONOIT từ la chè- Camellia sinensis Lindl O.Kuntze

DSpace/Manakin Repository

Bước đầu khảo sát tác dụng kháng khuẩn và chống viêm trên mô hình động vật chứa chiết phẩm FLAVONOIT từ la chè- Camellia sinensis Lindl O.Kuntze

Show full item record


Title: Bước đầu khảo sát tác dụng kháng khuẩn và chống viêm trên mô hình động vật chứa chiết phẩm FLAVONOIT từ la chè- Camellia sinensis Lindl O.Kuntze
Author: Hà, Thị Thanh Bình; Trần, Quỳnh Hoa; Nguyễn, Quốc Khang
Abstract: A flavonoid preparation was extracted from TanCuong tea leave to supply for the experiment in vitro and in vivo on the bacteria species and inflammatory animal model. Flavonoid from TanCuong tea leave (F.TC) exhibited anti¬bacterial activity in vitro for the following species: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella typhi, Shigella flexneri, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiela pneumoniae, Bacillus subtilis, Candida stellaloides, Candida albicans. The best effect is on Staphylococcus aureus and the worst are for Candida stellaloides, Candida albicans. In vivo, the experiments on inflammatory animal model with white mice BAL/bc showed that F.TC could inhibit inflammatory process. By comparison three using manners of FTC for experimental animals, the best result was obtained in the subcutaneous injection manner (inhibitive rate was 74,4%), the second result was in the applying FTC on the skin (inhibitive rate was 60,4%) and the last was oral manner (inhibitive rate was 38,4%).
URI: http://tainguyenso.vnu.edu.vn/jspui/handle/123456789/16098
Date: 2011

Files in this item

Files Size Format View
HNKHN10_083.pdf 5.082Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account