Các chất độc hại trong một số thực phẩm (rau tươi) ở thị trường Thành phố Vinh, tỉnh Nghệ An

DSpace/Manakin Repository

Các chất độc hại trong một số thực phẩm (rau tươi) ở thị trường Thành phố Vinh, tỉnh Nghệ An

Show simple item record


dc.contributor.author Lê, Văn Chiến
dc.date.accessioned 2011-04-20T16:39:38Z
dc.date.available 2011-04-20T16:39:38Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Trương Quang Học, Lê Diên Dực, Phạm Bình Quyền, Lê Trọng Cúc, Hoàng Văn Thắng, Lê Thị Vân Huệ, Võ Thanh Sơn và Nghiêm Phương Tuyến (Biên tập). Kỷ yếu Hội nghị khoa học về môi trường và phát triển bền vững. Kỷ niệm 20 năm thành lập Trung tâm Nghiên cứu Tài nguyên và Môi trường vi
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1329
dc.description.abstract The author presents some of his findings as follows: Causes carried on exist of toxics in the vegetables: - Without plan to produce goods. - Farmers have poor access to information on pesticides, insecticides, fungicides, fertilizer and cultivated techniques. The toxic situation in the vegetable-goods: - Toxic volume found in vegetables is increasing day by day - Cultivated land has been over-fertilized without standardization. - There was existence of toxic in some vegetables, as follows as: - Quality measuring of NO3- (ion nitrate): - There was 540 mg/kg in onions corresponding about 3.38 times as higher than FAO/WHO standard. - There was 164 mg/kg in the tomatoes corresponding about 1.64 times higher than FAO/WHO standard. - There was 237 mg/kg in the French-bean corresponding about 1.58 times higher than FAO/WHO standard. - There was great measure NO2- (ion nitrite) (0.5 mg/kg) in vegetables. - Extended Hg (Mercury), Pb (Lead): - No vegetables found with higher Hg and Pb than Vietnam standard. - Pb extended in tomatoes (0.514 mg/kg), kohlrabi (0.625 mg/kg). - Medicine used to cultivating protection: - Heptachlor and Endosulfate toxics were found in tomatoes. - Cypermethrine toxic was found in tomatoes, kohlrabi and kale. vi
dc.language.iso vi vi
dc.publisher Khoa học và Kỹ thuật vi
dc.subject Chất độc hại vi
dc.subject Thực phẩm vi
dc.subject Vinh vi
dc.subject Nghệ An vi
dc.title Các chất độc hại trong một số thực phẩm (rau tươi) ở thị trường Thành phố Vinh, tỉnh Nghệ An vi
dc.type Article vi

Files in this item

Files Size Format View
24 LVCHIEN.pdf 202.0Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account